Sosyal Medya

Coğrafyamız

'İbadi,Türk askerine işgalci diyerek “Ebu Gureyb” zindanında kaybettiği şerefini arıyor!'

İbadi’nin Şerefi “Ebu Gureyb” Zindanlarında Saklı



Irak’ta Felluce’den birkaç kilometre ötede Ebu Gureyb ÅŸehri var. ABD Irak’a özgürlük (!) getirmek için burayı iÅŸgal edinceye kadar dünyada pek tanınmazdı. Saddam döneminden kalan “Ebu Gureyb” hapishanesini ABD’liler koalisyon karşıtları, isyancılar ve muhtelif suçlular için yenileyip içini hemen doldurdular.

Tutukluların çoğu askerî operasyonlarda tesadüfen tutuklanmış veya şüpheli olduğu için kontrol noktalarından toplanmış suçsuz Iraklı sivillerdi.

Aralarında kadınlar, erkekler, ergenlik dönemindeki çocuklar vardı. Tutuklanıp sorgulanmalarının ardından suçsuz bulunanlar hemen serbest bırakılmıyorlardı, oradan çıktıktan sonra isyana katılacaklarından korkuluyordu.

Peki, ne yapılıyordu bunlara?

“Çıplak adamlar piramit ÅŸeklinde üst üste yığılmıştı ve Amerikan askerleri bu yığının yanında sırıtıyorlardı. Bir kadın asker, çıplak bir mahkûmun boynuna taktığı köpek tasmasının ipini elinde tutuyordu.

Amerikan askerlerinin esirlerini… Zorlayarak onlara iÅŸkence yapmaları, acı çektirmeleri ve onları aÅŸağılamaları inanılır gibi deÄŸildi, ama görüyordum iÅŸte.

Bu görüntüdekiler Pentagon tarafından iÅŸkenceci Tiran Saddam Hüseyin’den kurtarılmış Irak’a demokrasi ve özgürlük getirme iddiasıyla gönderilen o iyi huylu (!) genç kadın ve erkekler deÄŸil miydi?”(Philip Zimbardo-The Lucifer Effect)

ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı iÅŸkenceler ve tecavüz olaylarının dışarıdan duyulması üzerine halk infiale gelerek Ebu Gureyb ve Taci Cezaevlerine silahlı kiÅŸiler tarafından baskın düzenleniyor. Çıkan olaylarda görevli ABD’li askerlerden ölenler ve mahkûmlardan kaçanlar olması üzerine “Ebu Gureyb” kapatılarak mahkûmlar daha küçük cezaevlerine naklediliyor.

ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarını belgeleyen fotoğrafların bizzat işkenceyi yapanlar eliyle basına sızdırılmasıyla işgalciler dünya kamuoyunda büyük tepki alıyor.

Irak’ı özgürlük getirmek için iÅŸgal edenler bir medeniyeti tarumar edip “Ebu Gureyb” zindanlarına gömerken ortalıkta görünmeyenlerden Åžii bir aileden BaÄŸdat doÄŸumlu BaÅŸbakan Haydar el Ä°badi bugün Türk askerini iÅŸgalci ilan etmekle meÅŸgul.

Manchester Ãœniversitesinde yüksek lisans yapıp, Dava Partisi’nin Londra temsilciliÄŸini yapan, BirleÅŸik Krallık vatandaÅŸlığına geçen, ABD’nin ülkesini iÅŸgalinden sonra Irak’a dönüp ABD desteÄŸi ile Åžiileri iktidara taşıyan, Sünni bloku siyasetten tasfiye eden, Türkmenlerin hayatını daraltan, Ä°ngilizlerin terbiye ettiÄŸi Müstemleke Valisi Haydar el Ä°badi, Irak’ın Ebu Gureyb’de kaybettiÄŸi ÅŸerefini kurtarmanın derdinde!..

Ankara ziyaretinde resmî tören sırasında pantolonunu çekmeye uÄŸraÅŸan, DAEÅž’in 3 Temmuz 2016’da BaÄŸdat’ın Karrada semtine saldırıp 200 kiÅŸiyi katlettiÄŸinde BaÅŸbakan olarak gittiÄŸi saldırı mahallinde BaÄŸdatlıların ayakkabılarıyla kovalayıp dövdüğü, ne meÅŸruiyeti ne toplumsal desteÄŸi olmayan bu adam Türk askerine iÅŸgalci diyerek “Ebu Gureyb” zindanında kaybettiÄŸi ÅŸerefini arıyor!..

Ä°ngiliz vatandaÅŸlığı tartışılan ama uÅŸaklığı hâlen devam eden, Ä°ngilizlerin yetiÅŸtirdiÄŸi Ä°badi’yi iÅŸgal ettikleri her memlekette yaptıkları gibi Irak BaÅŸbakanlığına getirdiler. Iraklı görünse de fikri, zikri Ä°ngiliz olan, Ä°ngiliz The Guardian gazetesinin “düşük profilli” olarak tanımladığı, kendi halkından ayakkabı ile sopa yiyen Ä°badi ancak sosyal medyada komik esprilere malzeme olmaktan öteye geçemeyecek…

 HÄ°KMET KÖKSAL

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.